15 kwietnia 2019

Episode 260: Karolina Dziś Serwuje - Sałatka z jajek i selera naciowego

Sałatka z jajek i selera naciowego

Pyszna sałatka, w sam raz na Wielkanoc. Dla pilnych czytelników już na pewno znana, bo umieściłam ją też w mojej książce '100 przepisów na 100-lecie Niepodległości' ;) Jednak jest tak dobra, że i na blog musiała trafić. W ferworze przygotowań przyda się Wam sprawdzony i szybki przepis. Wesołych Świąt Wielkiej Nocy Kochani!



Składniki:

- jaja ugotowane na twardo – 6 szt.
- seler naciowy – 6 gałązek
- cebula – 1 szt.
- korniszony – 6 szt.
- natka pietruszki – 1/3 pęczka
- szczypiorek – 1/3 pęczka
- majonez – ½ szkl.
- musztarda chrzanowa – 2 łyżki
- sól, pieprz – do smaku

Sposób przygotowania:

Jaja gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.

Pozostałe warzywa, czyli seler, korniszony i cebulę, również kroimy w dość drobną kostkę.

Przekładamy wszystko do jednego naczynia. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek, a następnie majonez i musztardę chrzanową. Mieszamy dokładnie.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieprzu nie żałujemy.

© All rights reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz