Składniki:
- jajka - 8 szt.
- filety anchois - 1 słoik
- majonez
- cebula szalotka
- sól, pieprz
- świeży tymianek
- czosnek
Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek. Kroimy je na pół i wyjmujemy żółtka. Wydrążone białka odkładamy na półmisek. Do blendera wrzucamy żółtka, pokrojoną szalotkę, listki z kilku gałązek tymianku, jeden ząbek czosnku oraz kilka filetów anchois (dwa lub trzy). Wszystko miksujemy na gładką masę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem, do smaku. Ja do faszerowania użyłam strzykawki do kremu do ciasta, jednak można też użyć torebki foliowej, której obetniecie rożek. Napełniamy każde białko 'z górką'. Na każdym układamy filecik anchois i posypujemy listkami tymianku. Serwujemy od razu.
© All rights reserved